”Hua ha haa”

Että kiitos Ellille, joka auttoi epäinhimillisten nettikaavakkeiden täyttämisessä.

Jos sarjisluokassa on tyhjä pöytä, se ei ole tyhjä kauaa.

Kamalista animaatioista puheenollen.

Luonnoksia taas. Voisihan sitä erillisen luonnosbloginkin tehdä, mutta mielestäni muistikirjan kuvapäivis ja luonnossuttusivut kuuluvat yhteen. Päivis ja luonnokset kehittyvät samaa tahtia ja käytän molemmissa samoja piirustusvälineitä. Päivistä piirrän kun en viitsi piirtää kunnon sarjakuvia ja luonnossuttuja piirrän kun en viitsi piirtää päivistä.

Tykkään muuten piirtää hiuksia. Ja neniä.

Tikkasen kuvituskurssin sadonkorjuu

Viime viikolla Petteri Tikkanen opetti meille kuvittamisesta. Kaikki viihtyivät kurssilla ja toivottavasti Tikkanen ehtii vielä uudestaan opettamaan meitä ennen kesää. Muiden kuvituksia näistä aiheista löytyy Orjablogista.

”Älykkyys ei ole kansakuntien ominaisuus”

”Televisio tuijottaa meitä”

”Kauhuelokuvien pelottelu on muuttunut” mustaksi värjättyä kalvoa raaputtamalla.

”Poika otti neljännen kalapuikon – koulu kutsui poliisin”

”Delfiinit eivät olekaan viisaita”

Tikkanen piti meille myös luennon siveltimen käytöstä. Inspiroiduin ja päätin välillä kokeilla myös synteettisiä harjaksia näädän perskarvojen sijaan.

”Kuulkaas tytöt”

Luokkalaiseni valittelivat, että blogiani on liian hankala lukea kun isoimmat kuvat pitää erikseen klikata pikkukuvista isommiksi. Suurentelin tuolta osan kuvista, joista osa menee nyt ilkeästi ulkoasun päälle. Tästä lähin laitan aukeamat allekkain enkä vierekkäin niin sekin ongelma ratkeaa. Toivottavasti lukukokemuksemme on tämän pikkumuutoksen ansiosta miellyttävämpi.

Tässä kokeilin ”nettiystävällisempää” vaakatasossa olevaa sarjista, mutta sehän ei sopinutkaan tämän blogin ulkoasuun. Onneksi, koska en tykännyt piirtää näin päin aseteltuihin ruutuihin.

Tuo poika näyttää ihan ystäväiseltämme Mansikalta, mutta on todellisuudessa eräs törkimys asuinrakennuksemme yläkerrasta.

Se on muuten Onsku eikä Elli. Tällä tyylillä piirrettyinä näyttävät liian samanlaisilta.

Kovin moni ei varmaan ole satuttanut silmäänsä rasterikalvoon. Sattuu muute vieläki.